Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Ρόδος: 11 αναπάντεχοι θάνατοι σε 18 μέρες!!!!

 konstantinostirelis@gmail.com

Oλα ξεκίνησαν την Πέμπτη το μεσημέρι στις 14 Νοεμβρίου όταν από τροχαίο κοντά στον Αρχάγγελο ανασύρθηκε νεκρός από τα συντρίμμια του αυτοκίνητου (συνοδηγός) ο 41χρονος Ιωάννης Γιορδαμνής. Το αυτοκίνητο που  επέβαινε συγκρούστηκε μετωπικά με αρματαγωγό όχημα του στρατού.

Έκτοτε οι θάνατοι πλήγουν το νησί μας ο ένας πίσω από τον άλλον αιφνιδιάζοντας με τον χειρότερο τρόπο την κοινωνία μας.

Μια εβδομάδα μετά και συγκεκριμένα την Παρασκευή το μεσημέρι στις 22 Νοεμβρίου η θεομηνία που έπληξε το νησί μας πήρε…μαζί της τέσσερις ψυχές ! Δυο άνδρες και δυο γυναίκες. Τον 51χρονο καθηγητή την 27χρονη δασκάλα και το ζεύγος Μπαϊράμη.

Την Τετάρτη στις 27 Νοεμβρίου  ένα 27χρονο παλικάρι ο Γιόχαν έχασε την ζωή του σε τροχαίο με μοτοσικλέτα στο 3ο χλμ Ρόδου-Λίνδου

Την αμέσως επόμενη μέρα η ζωή έσβησε.. ξαφνικά για έναν  55χρονο συμπολίτη μας Συγκεκριμένα  γλίστρησε από την ταράτσα του σπιτιού του και βρέθηκε στο κενό.

Περίπου μια εβδομάδα μετά την καταραμένη Παρασκευή της θεομηνίας έρχεται ακόμη μια μαύρηΠαρασκευή για το νησί μας.
 Ο 21χρονος Πανορμίτης χάνει τη ζωή του τις πρωινές ώρες από τροχαίο με μοτοσικλέτα στην επαρχιακή οδό Κρεμαστής-Παστίδας.

Ο αδηφάγος όμως χάρος δεν είχαι πεί την τελευταία του λέξη αυτήν την μαύρη Παρασκευή.

Το ίδιο  πρωινό του θανάτου του 21χρονου Πανορμίτη έρχεται μια αναπάντεχη είδηση από τη Αθηνά  που αφορούσε την αυτοκτονία της 28χρονης Ροδίτισσας. Ένα ακόμη χτύπημα που κυριολεκτικά μάτωσε την ήδη λαβωμένη κοινωνία μας.
Πριν όμως ακόμη προλάβει η κοινωνία μας να αποχαιρετήσει το 28χρονο κορίτσι της έρχεται σαν κομήτης η τραγική είδηση της αυτοκτονίας της 29χρονης μας Χρυσαφίνας. Την ίδια ακριβώς ώρα ο θεριστής πλέον για τον τόπο μας χάρος αφαίρεσε την ζωή ενός 55χρονου ο οποίος έχασε της αισθήσεις πιθανών από ανακοπή καρδιάς την ώρα που οδηγούσε.

Δυστυχώς η Ρόδος μας δεν προλαβαίνει να πάρει ανάσα… από όλα αυτά τα απανωτά τραγικά χτυπήματα!

Δεν το αντέχει άλλο η κοινωνία μας!
Θλίψη και οδύνη για αδικοχαμένες ζωές Δεν είναι συνηθισμένος ο τόπος μας σε αυτόν τον συσσωρεμένο ξαφνικό θάνατο!
Το να «φύγει» μια ζωή σε μεγάλη ηλικία από κάποιο παθολογικό αίτιο θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω φυσιολογικό.
Το να σβήνουν όμως τόσο άδικα τα χαμόγελα  νέων ανθρώπων  είναι κάτι που πολύ δύσκολα το χωράει ο νους του ανθρώπου.

Ας κάνουμε μια ευχή αυτές τις γιορτινές μέρες που έρχονται και μακάρι να εκπληρωθεί : Να μην χάνεταιΤΟΣΟ ΑΔΙΚΑ καμία ψυχούλα και να είμαστε πάντα υγιείς!!!

Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες όλων αυτών των αδικοχαμένων ανθρώπων αν και δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσεις συλλυπητήρια σε αυτές τις περιπτώσεις..

Είναι συμβάντα που δεν ξεπερνιούνται με τίποτα…όση δύναμη και να έχεις…!

Να μην ξεχνάμε όμως ότι αυτό το καταραμένο 2013 για τον τόπο μας ξεκίνησε να δείχνει τις τραγικές διαθέσεις του από τις πρώτες κιόλας μέρες και συγκεκριμένα στις 4 Ιανουαρίου όταν ο 20χρονοςΔημήτρης Κουτσόπουλος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στην οδό Δημοκρατίας.

Στις 9 Απριλίου ο άδικος χαμός του 20χρονου Φίλιππου Δελαπόρτα ποδοσφαιριστή του Φοίβου Κρεμαστής σε ένα αναπάντεχο τροχαίο στις 9 Απριλίου στη λεωφόρο Αναβύσσου στην Αθήνα  συγκλόνισε και βύθισε στο πένθος ολόκληρο το νησί της Ρόδου αλλά και όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο της Ελλάδας.

Δυο μέρες μετά το θανατηφόρο τροχαίο στη περιοχή Belvedere που αφαίρεσε τη ζωή του 31χρονουΒενιαμίν γνωστού ως Τζάκσον της Ρόδου.

Έξι μήνες αργότερα τον ξαφνικό θάνατο του 38χρονου Φίλιππα Κουκουβάη από την Λάρδο  έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος ως ναυαγοσώστης  στην προσπάθεια του να σώσει μέσα από τη θάλασσα δυο Ρώσους τουρίστες.

Ενδιάμεσα υπήρξαν άλλοι δυο απαγχονισμοί συμπολιτών μας όπως και θανατηφόρα  τροχαία που αφαίρεσαν τη ζωή συμπολιτών μας αλλά και τουριστών με πιο χαρακτηριστικό το τραγικό συμβάν με τοπεντάχρονο παιδί από τη Ρωσία που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στην επαρχιακή οδό κοντά στα Καλαβάρδα.
(ifmedia.gr)          Κωνσταντίνος Τύρελης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου